Un preot hunedorean a fost impresionat de drama unei familii. O familie cu trei copii din zona Mintia trăia într-o sărăcie extremă. Preotul paroh a decis să vină în sprijinul acestora și a cumpărat o casă. 

Părintele Paroh Alexandru Milovan de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Bacea, comuna Ilia, a fost impresionat de greutățile prin care trece o familie greu încercată din județul Hunedoara – familia Neag.

Într-o casă improvizată din satul Mintia locuia familia cu trei copii. Așa-zisa casă fusese construită de tatăl copiilor, însă de utilități nici nu putea fi vorba. Cel mai mic dintre membrii familiei abia s-a născut. Cu toate acestea, acolo era acasă pentru cele trei suflete care și-au păstrat totuși bucuria, inocența și copilăria pe chip, chiar dacă nu aveau ceea ce poate alți copii consideră normal, firesc.

„Atunci când am mers prima dată la ei acasă, invitat și de familie, dar și de nașii de botez, am fost extrem de impresionat de condițiile precare în care locuiau cei cinci. Curentul electric era asigurat de o baterie de la tractor, de exemplu. Lucrurile pe care astăzi le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau. De asemenea, familia este una de oameni gospodari, care muncesc, se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă, nu consumă alcool și nici nu cer, deși le este greu, foarte greu. Și-au înțeles și, oarecum, acceptat soarta. Recunoștința pentru puținul avut și dorința de a fi creștini cu orice preț mi-a oferit o frumoasă lecție despre demnitate și mi-a arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani”, a spus Părintele Alexandru Milovan.

Preotul paroh din Bacea a lansat un strigăt de ajutor: o chemare care a avut un ecou puternic. Oameni cu sufletul mare, impresionați de povestea acestor credincioși și-au unit cugetele, inimile și mâinile, iar împreună cu doi oameni de afaceri din Arad: Viorel Țopa și Ovidiu Palcu au transformat o idee, un vis într-o realitate.

Suma de 12.000 de euro s-a strâns într-un timp foarte scurt, iar familia greu încercată se va muta în casă nouă.

Episcopia Devei și Hunedoarei

 

 

Articolul precedentPus în libertate după ce a stat trei ani în spatele gratiilor pentru o crimă sinistră
Articolul următorAgresată de concubin în propria locuință