Proiectul care vizează reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură „Alexandru Grozuță” și transformarea acesteia în centru cultural multifuncțional, a intrat în etapa de precontractare.

Primarul Ovidiu Laurențiu Bălan spune că, proiectul a trecut toate etapele de evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, obținând un punctaj de 70 de puncte, fapt care certifică intrarea în etapa de precontractare.

Proiectul are o valoare estimativă de 26 de milioane de lei și cuprinde două obiective de investiții. În primul rând, reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură “Alexandru Grozuță” și transformarea acesteia în centru cultural multifuncțional, precum și reabilitarea și modernizarea străzii Dacilor din municipiul Orăștie. Activitățile propuse prin proiect sunt complementare, împreună contribuind la îmbunătățirea calității vieții populației în cadrul municipiului Orăștie. Implementarea proiectului va aduce beneficii întregii comunități prin desfășurarea de activități într-un mediu propice ce va crește coeziunea socială, coroborat cu modernizarea străzii Dacilor, ce va facilita mobilitatea locuitorilor orașului, dar și a turiștilor interesați de centrul istoric”, spun reprezentanții administrației publice locale din Orăștie.

Acest proiect a fost depus la ADR Vest de Primăria Orăștie, în calitate de solicitant și lider de parteneriat, și de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, în calitate de partener.

Un imobil emblematic pentru orașul Paliei

Casa de Cultură „Alexandru Grozuță” este un imobil emblematic pentru municipiul Orăștie. Autoritățile locale încearcă să o scoată acum la lumină, după ce clădirea zace de mai mult timp în paragină, iar in interior nu se mai organizează de ani spectacole.

Articolul precedentCel mai așteptat târg al toamnei a fost anulat
Articolul următorClădirile Primăriei Uricani, anvelopate termic