Doi mineri și-au pierdut viața în urmă cu doi ani într-o explozie în subteranul minei Uricani. Procurorii au clasat dosarul, concluzionând că unul dintre mineri a fost vinovat pentru producerea deflagrației.

După producerea evenimentului, cercetările au scos la iveală faptul că s-a fumat într-o zonă în care nu era permis acest lucru. Procurorii arată că vinovat pentru producerea accidentului a fost chiat unul dintre minerii decedați, deoarece acesta a fumat într-o zonă în care era concentrație de metan.

În tragedia din 30 noiembrie 2017 de la Exploatarea Minieră Uricani au fost patru victime, din care două decedate, una în timpul exploziei, iar alta ulterior la spital ca urmare a arsurilor grave suferite. Ancheta ITM a scos la iveală faptul că o țigară aprinsă în mină a provocat explozia. nspectorii de muncă au mai constatat şi alte încălcări ale normelor de securitate şi sănătate în muncă. Nu au fost îndeplinite obligaţiile prevăzute în fişa postului referitoare la controlul rechizitelor de fumat şi la măsurarea concentraţiilor de metan pentru a evita riscurile aferente.

 

Articolul precedentConsiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara cere deschiderea insolvenței
Articolul următorApel la solidaritate pentru fermierul din Sântămărie Orlea care și-a pierdut toate furajele pentru animale într-un incendiu devastator