Un medic şi o asistentă medicală, ambii de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, au fost primele cadre medicale din judeţul Hunedoara care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

În judeţul Hunedoara au fost organizate zece centre de vaccinare la toate spitalele din regiune, pentru prima etapă a acestui proces de imunizare fiind repartizate 975 de doze. Toate au fost trimise spre centrele de vaccinare în cursul dimineţii de miercuri.

“Este un început bun, pentru că totul este organizat, se ştie procedura. Până în 2 ianuarie va trebui să consumăm cele 975 de doze de vaccin. Am început cu un medic şi o asistentă de la ATI, primii implicaţi în acest fenomen al COVID-19. Chiar doamna asistentă a fost prima care a îmbrăcat un combinezon pentru protecţia împotriva SARS-CoV-2. Am dorit foarte mult ca dânsa, împreună cu şeful secţiei de ATI, să înceapă vaccinarea”, a declarat prefectul Călin Marian.

Medicul care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus a apreciat că oamenii trebuie să fie responsabili şi să se imunizeze, chiar dacă decizia este una voluntară.

“Nu poţi să obligi pe nimeni să se vaccineze. Este o decizie voluntară. Cred că ne vrem vieţile înapoi şi, dintr-un minim spirit civic, toată lumea ar trebui să se vaccineze. Dacă ne este dor să mergem la film, la teatru, dacă vrem să mergem la bunici sau dacă dorim să lăsăm copiii să meargă înapoi la şcoală, atunci trebuie să ne vaccinăm”, a spus dr. Silviu Nicolae Roşu.

La rândul său, asistenta medicală Rodica Coza a arătat că vaccinul nu doare, că se simte bine şi că este nevoie ca oamenii să înţeleagă importanţa vaccinării.

“Vreau să se termine odată cu această boală. Eu nu am fost bolnavă. Primul caz a fost prin 20 martie. A fost aşa, ciudat, parcă simţeam că murim cu toţii. E greu. Am şi plâns pentru că am avut cunoştinţe în rândurile celor bolnavi”, a menţionat asistenta medicală.

Sursa: Realitatea de Hunedoara