Comunele Vaţa de Jos, Buceş şi Baia de Criş, din nordul judeţului Hunedoara, au fost afectate de inundaţiile cauzate de ploile torenţiale şi scurgerile de pe versanţi care au avut loc în ultimele 24 de ore, fiind constatate şi eroziuni pe malul Crişului Alb, relevă, miercuri, datele actualizate din teren ale Instituţiei Prefectului.

Apele Crişului Alb au acoperit peste 225 de hectare de terenuri agricole şi păşuni în comunele Vaţa de Jos şi Baia de Criş iar în cătunul Berlin, din comuna Buceş, a avut loc o alunecare de teren care pune în pericol mai multe gospodării unde locuiesc 182 de persoane.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a coordonat miercuri acţiunile structurilor de urgenţă implicate în gestionarea situaţiilor generate de fenomenele meteo, în zonele afectate.

În cătunul Berlin, din comuna Buceş, prefectul a dispus să fie identificate porţiunile vulnerabile de pe versanţi din cauza cărora s-a produs alunecarea de teren şi să fie luate măsuri urgente de eliminare a riscurilor care pot apărea.

În comuna Vaţa de Jos, în urma revărsării Crişului Alb, sunt acoperite de apă 120 hectare teren agricol, 80 hectare păşuni şi au fost inundate două gospodării şi adăposturi de animale. De asemenea, din cauza scurgerilor de pe versanţi au fost colmatate trei podeţe aflate pe DJ 707.

În comuna Baia de Criş sunt acoperite de apă 25 hectare de teren agricol şi a fost erodată o porţiune din malul Crişului Alb, pe porţiunea care traversează localitatea.

„Angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara (SHI – Chişineu Criş – Formaţia Brad), pompieri, jandarmi şi membri ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cele trei comune acţionează cu efective mărite pentru eliminarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Prefectul Călin Petru Marian le-a solicitat reprezentanţilor instituţiilor implicate în eliminarea efectelor negative ale căderilor masive de precipitaţii să aplice de urgenţă măsurile care se impun pentru protejarea oamenilor, a bunurilor şi a terenurilor agricole”, a informat Instituţia Prefectului.

Judeţul Hunedoara se află sub cod portocaliu de ploi abundente până vineri la ora 11,00

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentDrumul județean care urcă în stațiunea hunedoreană Parâng ar putea fi finalizat în luna iunie
Articolul următorTânăr din Petroșani, reținut de polițiștii din Bistrița! Riscă arestul preventiv