Din ce în ce mai mulți locuitori ai municipiului Deva aleg o modalitate mai simplă pentru a-și achita dările către bugetul local. Un număr tot mai mare de contribuabili își plătesc taxele și impozitele locale online, evitând astfel un drum până la „mall-ul administrativ” al orașului.

De la începutul anului și până în prezent, peste 400 de contribuabili din Deva şi-au achitat taxele şi impozitele locale prin intermediul platformei Ghiseul.ro, iar valoarea tranzacţiilor înregistrează creşteri record comparativ cu anii trecuţi, potrivit reprezentanților municipalității.

“Încasările de taxe şi impozite prin Ghiseul.ro, în intervalul 1 ianuarie – 13 februarie 2019, se apropie de 99.000 de lei, în creştere cu aproape 300% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 şi cu peste 500% comparativ cu 2016, acest lucru fiind consecinţa firească a eforturilor făcute de administraţia locală pentru promovarea serviciilor online oferite cetăţenilor. În 2018, numărul de plăţi efectuate de deveni prin Ghiseul.ro a fost de 1.372, înregistrîndu-se astfel cel mai ridicat nivel de la înrolarea Primăriei Municipiului Deva în sistem (în 2013). Totodată, valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 391.992 de lei, de aproape 32 de ori mai mult comparativ cu anul 2013”, se arată într-un comunicat de presă emis de cei de la Primăria Deva.

Conform reprezentanților Primăriei Deva, la acest moment, 1.774 de locuitori ai municipiului au conturi create pe Ghiseul.ro. În cei şase ani de când Primăria Deva figurează în sistem, numărul de plăţi efectuate de contribuabilii persoane fizice a fost de 3.618, iar valoarea totală a taxelor şi impozitelor colectate online la bugetul local a depăşit 900.000 de lei.

Articolul precedentUn angajat al Consiliului Județean Hunedoara a plecat la Barcelona într-un schimb de experiență
Articolul următorParâng: Primar acuzat că menține prețurile scăzute la transportul pe cablu