Complexul Energetic Hunedoara înlocuiește sistemele de climatizare de la termocentrala Mintia. Este vorba de un contract în valoare de 87.490 de lei care prevede înlocuirea sistemelor de climatizare din spatiile tehnologice si electrice Bloc 3 si camera comanda centrala, aparținătoare clădirilor Termocentralei Mintia.

“Achiziția constă în înlocuirea a 4 bucări sisteme de climatizare și răcire a aerului, care au o vechime de peste 15 ani, au funcționat cu Freon neecologic tip R22 (interzis în present de legislația de mediu în vigoare) și care prezintă defecte (compresoare arse, plăci electronice defecte, lipsă freon) pentru care contravaloarea reparației și a adaptării acestora pentru funcționare cu Freon ecologic depășește 60% din valoarea unuia nou. Aceste sisteme de climatizare deservesc spații în care există echipamente electrice (stații de 6 kv, cameră relee, stație electric ACB camera de comandă contrală) care, prin funcționare, degajă căldură și fără o răcire corespunzătoare a acestora pot să conducă la oprirea din funcționare a blocurilor energetice”, arată documentația întocmită de Complexul Energetic HUnedoara.

Principalii beneficiari ai acestor sisteme de climatizare sunt secția termomecanică, respectiv stația electric, care exploatează echipamentele electrice și camera de comandă central care sunt climatizate de aceste sisteme de climatizare.

 

 

 

Articolul precedentUnități miniere cu producție aproape zero
Articolul următorUn parlamentar spune că va demisiona dacă PNL-ul va tăia pensiile