Datorită UEFA, mai multe localități vor avea terenuri de sport. O bază sportivă nouă va fi realizată în municipiul Petroșani. Investiția vine ca urmare a organizării la București a unor meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020.

“Compania Națională de Investiții SA ne comunică faptul că, în dosarul de candidatură depus la sediul UEFA în 2014, pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal 2020, una din condițiile asumate de către Guvernul României, a fost construirea și modernizarea unui număr de 400 de terenuri de fotbal. Federația Română de Fotbal a selectat și transmis către CNI – SA un număr de 176 de amplasamente în vederea construirii de baze sportive TIP 1, pentru realizarea cărora este nevoie de o suprafață minimă de teren de aproximativ 13.202 mp”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În municipiul Petroșani a fost identificată, în cadrul Complexului Sportiv Jiul, suprafața de teren care să corespundă cerințelor specificate și a fost transmisă către CNI-SA, solicitarea privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul Complexuri sportive pentru obiectivul de investiții “Construire bază sportivă TIP 1 în municipiul Petroșani”.

Autoritățile locale de la Petroșani au obținut finanțare pentru modernizarea bazei sportive Jiul Petroșani.

 

 

Articolul precedentFişa medicală pentru obţinerea permisului auto, valabilă un an
Articolul următorFemeie atacată de un urs în comuna Pui