Sute de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, concediați în prag de iarnă. Sute de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara  au intrat în preaviz. Este vorba de 530 de persoane, cu peste 400 decât prevedea planul inițial de concedieri colective. Au fost stabilite și criteriile în baza cărora se fac disponibilizările.

“ Primii care pleacă sunt cei care îndeplinesc condițiile de pensie, după care cei care îndeplinesc condițiile de pensie specială, respectiv 45 de ani vârstă și 20 de ani vechime în subteran. Următorii sunt cei cărora li se restructurează posturile. Organizarea și reorganizarea sucursalelor respective se face de către directorii sucursalelor și, ca atare, se vor restructura anumite posturi. Cei care dețin acele posturi, pot să plece cu Ordonanța. Ceilalți vor rămâne în continuare”, a declarat directorul general al CEH, Samuel Dioane.

Conform contractului colectiv de muncă, în urma concedierilor colective, cei care pleacă vor beneficia de salarii compensatorii, iar cei care nu îndeplinesc condițiile de pensionare primesc și venituri de completare, timp de doi ani de zile. Guvernul a aprobat la finele lunii trecute Hotărârea privind alocarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj  pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara.

 

 

Articolul precedentFOTO: Cum arată iluminatul festiv de jumătate de milion de la Petroșani?
Articolul următorUPDATE| Traficul feroviar, întrerupt între Simeria şi Petroşani. O locomotivă s-a defectat