Sudul judeţului Hunedoara, sub cod galben de vreme rea

Începând din această dimineață, o mare parte a țării se află sub cod galben de precipitații abundente – ploi, lapoviță, ninsori și polei – și intensificări însemnate ale vântului. Condițiile meteo vor determina depunerea unui nou strat de zăpadă și apariția poleiului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de tip Cod galben de vreme rea, valabilă, şi pentru sudul judeţului Hunedoara, din 24 ianuarie, ora 4:00, și până pe 25 ianuarie, la ora 14:00. Fenomenele vizate sunt precipitații abundente: ploi, lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, ninsori și viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Ca urmare a emiterii acestei atenționări, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost dispuse măsuri pentru prevenirea și gestionarea producerii unor situații de urgență cauzate de vremea severă. Inspectoratele pentru situații de urgență din județele vizate de Codul Galben sunt pregătite să activeze grupele operative, pentru a putea veni în sprijinul oamenilor încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase.

„Evoluția fenomenelor meteorologice va fi permanent monitorizată astfel încât, dacă situația o va impune, intervențiile pompierilor, polițiștilor și jandarmilor să se poată desfășura fără probleme. O atenție deosebită va fi acordată circulației pe drumurile publice, în condițiile în care în mai multe zone din țară este prognozată depunerea de polei, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale problemelor de circulație rutieră pe timp de iarnă. Jandarmii montani sunt la datorie pentru a acorda sprijin turiștilor care în această perioadă se află în vacanță la munte, a informat MAI.

Articolul precedentPetroșani: Îndemn la unitate
Articolul următorBolnavă imobilizată la pat, salvată dintre nămeți de salvamontiști