Ministerul Afacerilor Interne (MAI) recomandă populației să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.

Recomandările vin în contextul în care meteorologii au emis, duminică, o avertizare de Cod galben, valabilă în data de 14 ianuarie, între orele 02:00 – 14:00, precum și o informare meteorologică prin care anunță precipitații mixte în zonele joase de relief din vestul țării.

„Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze în zonele muntoase în care va ninge abundent și va viscoli, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și jandarmilor montani și să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă”, au transmis, astăzi, reprezentanții MAI.

Articolul precedentDouă școli din Petrila, reabilitate termic
Articolul următorȚurțurii, un real pericol pentru trecători. Pompierii, solicitați să intervină pentru înlăturarea acestora