Mai multe căsătorii și mai puține decese s-au înregistrat, pe parcursul anului trecut la Deva, comparativ cu 2017, potrivit reprezentanților Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă.

Raportul de activitate al instituției, pe anul 2018, arată că, din totalul de 628 de documente de căsătorie, 396 au fost acte de căsătorii civile oficiate (în creştere uşoară comparativ cu anul 2017, când au fost înregistrate 383 de căsătorii), la care se adaugă alte 232 de acte transcrise din străinătate şi documente de căsătorie transcrise prin redobândire.

Anul trecut, la Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva au fost oficiate 6 căsătorii mixte, între cetăţeni români şi cetăţeni din Germania, Turcia, Spania, SUA şi Republica Moldova. Cel mai mare număr de căsătorii mixte oficiate la Deva, în ultimii şase ani, a fost înregistrat în 2015, când 13 cetăţeni români s-au căsătorit cu cetăţeni din China, Albania, Spania, Brazilia, Egipt, Ucraina, Italia şi Republica Moldova.

Pe de altă parte, Compartimentul Stare Civilă Deva a întocmit, anul trecut, și 1.223 de acte de deces, dintre care 23 de transcrieri din străinătate şi alte 1.200 de decese (în scădere uşoară faţă de anul 2017, când au fost înregistrate 1.207 decese).

 

Articolul precedentO comună hunedoreană, cadastrată gratuit în proporţie de 100 la sută
Articolul următorFOTO: Monument al naturii, îngropat în zăpadă și material antiderapant