Centrul vechi al municipiului Deva începe să prindă contur, după lucrările de reabilitare care au început în acest an. Constructorii au început să monteze pavajul din piatră cubică pe strada care face legătura între sediul Primăriei Deva şi Prefectură. Proiectul, în valoare de 3,5 milioane de euro, se va încheia în noiembrie, conform radiotimisoara.ro

Lucrările de reabilitare a centrului vechi din Deva continuă cu noi tronsoane deschise de constructor. S-a lucrat intens la zona din fața Primăriei, iar de astăzi se continuă cu strada care duce spre sediul Prefecturii Hunedoara.
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, spune că lucrările de pe centrul vechi al orașului se vor încheia mai devreme decât era stabilit.

“În luna noiembrie se vor finaliza lucrările. Este o perioadă destul de complicată. Lumea, pe bună dreptate, este oarecum nemulțumită de faptul că era obișnuită să treacă prin acea zonă. Acum, ați văzut, se circulă mai greu, dar este absolut necesar să facem acest efort cu toții și pe urmă să ne bucurăm de o zonă, a spune, zona zero a municipiului Deva, Centrul istoric care va fi complet reabilitat și care va arăta excepțional”, spune Florin Oancea.

Proiectul de reabilitare a centrului vechi din Deva prevede ca spațiul să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectare a apelor fluviale și un sistem de iluminat pietonal. De asemenea, pentru reducerea circulației autovehiculelor pe centrul Vechi va fi montat un sistem de pilon telescopici și un sistem inteligent de parcare.

Primarul Florin Oancea mai spune că municipalitatea este pregătită să deschidă și alte șantiere în oraș.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentCanicula continuă să facă ravagii în Europa. Sute de oameni au murit în ultimele zile
Articolul următorIncendiu într-o locuință din Lupeni. Un om a murit