Spitale construite în ritm de melc. Noua aripă a Spitalului de Urgență din Petroșani a fost ridicată, însă acum ar trebui să se treacă la partea de finisaje. Numai că nu prea există fondurile necesare pentru acest proiect. În urmă cu puțin timp, unitatea medicală a primit 1,5 milioane de lei de la Ministerul Sănătății pentru acest proiect, însă suma este insuficientă. Mai mult decât atât o parte din bani vor fi folosiți pentru plata unor restanțe.

“După cum se știe este realizat în prima treime. S-au realizat construcțiile, acum urmează să se realizeze partea de finisaje care este mai costisitoare și mai stufoasă. Pentru anul în curs, s-a primit o sumă de 1,5 milioane din care se vor achita o serie de restanțe privind plata pentru constructor și sperăm să reușim să finalizăm și spălătoria”,  a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul SUP Petroșani.

Noua clădire a Spitalului din Petroșani a început să fie ridicată în anul 2016. Până acum a fost ridicată clădirea, montate ferestrele exterioare și cam atât. 30 de milioane de lei, din cele 130 de milioane necesare au fost alocate de la Ministerul Sănătății pentru realizarea corpului nou. Proiectul ar fi trebuit finalizat anul trecut, numai că sumele alocate de la minister au fost insuficiente pentru finalizarea la termen a lucrărilor.

Noua clădire ar urma să cuprindă saloane cu baie individuală. Clădirea anexă va avea tot cinci etaje. Legătura cu actualul corp al spitalului va fi făcută prin pasarele construite la etajele I și II. Porivit documetației, lucrările de reparații capitale ar fi trebuit finalizate într-o perioadă de 4 ani.

 

 

 

 

Articolul precedentDezgustător! Rulou cu crenvurști cu mucegai, cumpărat dintr-un magazin din Orăștie
Articolul următorSe anunță temperaturi scăzute. Contoarele de apă trebuie ferite de îngheț