Spectacol de romanţe la Deva, susținut de mai mulți soliști

Seară de romanțe la Deva. Locuitorii sunt invitați la un spectacol extraordinar, susținut de mai mulți soliști.

Evenimentul va avea loc miercuri seară, pe 7 noiembrie, de la ora 18:00, în Amfiteatrul „Liviu Oros” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” (fosta Casă de Cultură) din Deva. Vor urca pe scenă și vor cânta cele mai frumoase romanțe soliştii Vasile Repede, Lorena Pascu, Mariana Risipitu, Eugen Pistol şi Ana Almăşana-Ciontea. Acompaniamentul este asigurat de grupul instrumental condus de profesorul George Cîlţea.

Spectacolul aduce în prim-plan cele mai frumoase creații ale genului – ”La fereastra cu zorele”, ”A venit aseară mama”, ”Car frumos cu patru boi”, ”Mi-e dor de ochii tăi”, ”Pe sub fereastră curge un râu”, ”De ce nu vii?”, ”N-ai să știi niciodată”, ”Smaranda” și, nu în ultimul rând, ”Flori de nufăr” (”Mândra mea de altădată”), socotită prima romanță românească scrisă de un compozitor cu pregătire muzicală (Ionel Băjescu-Oardă).

Intrarea la spectacol se face pe bază de invitaţii, care pot fi ridicate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00.

Articolul precedentExperții INSEMEX, lectori în Columbia
Articolul următor„Omagiu lui Crişan”, sărbătoare la Ribiţa