Sănătatea și securitatea celor care aleg să petreacă câteva ore la aqualandul din Deva este prioritară pentru edilii din reședința de județ. În acest sens, Serviciul de Întreținere și Gospodărire Municipală din municipiul Deva a demarat o achiziție privind “Servicii de salvare acvatică la Complex Aqualand Deva și Ștrand Municipal Deva pentru anul 2019”.

Serviciile de salvare acvatică vor avea în vedere locațiile Complex Aqualand Deva și ștrand Municipal Deva și vor fi valabile pentru anul 2019 cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, cu acordul părților, pentru inca 4 luni în anul 2020. Serviciile vor fi asigurate de un număr de maxim 6 salvatori/lună. Obiectul procedurii îl constituie achiziționarea serviciilor de salvare acvatică în cele două locații.

330.000 de lei au alocat cei de la SPIGM Deva pentru serviciile de salvare.  Potrivit documentației, sunt o serie de criterii ce trebuie îndeplinite.

Obiectul contractului îl constituie asigurarea serviciilor de salvare a persoanelor aflate în pericol de înec și prevenirea oricăror accidente de acest fel. Totodată cei care vor acționa vor asigura serviciile de salvare acvatică și a posturilor de salvare acvatică care cuprinde patrularea cu scop preventive pe apă și pe mal, în zonele de îmbăiere și unde se desfășoară activități nautice, asigurarea permanenței pe timpul programului la posturile de observare, deplasarea la locul accidentului, căutarea persoanelor dispărute în apă, aplicarea tehnicilor de salvare de la înec, scoaterea victimei din mediul periculos, acordarea primului ajutor medical în caz de accident, transportarea și predarea acesteia pentru a fi preluată de personalul medical de specialitate.

 

Articolul precedentInvestiție de 400.000 de lei pentru copiii din comuna Băcia
Articolul următorSoluție neașteptată în procesul dintre Garda de Mediu și CEH