Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului nu poate preda echipamentele miniere cu titlu gratuit. Complexul Energetic Hunedoara trebuie să le achiziționeze la valoarea stabilită. Ambele societăți sunt de stat și au ca unic acționar Ministerul Energiei, însă potrivit legilor în vigoare, un astfel de transfer de echipamente între cele două entități nu esite posibil.

“Având în vedere  că cele două societăți sunt persoane juridice cu capital propriu, chiar dacă acționar este statul român acest lucru nu este posibil decât prin plată. Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului este obligată să își valorifice activele în condițiile legii, iar Complexul Energetic Hunedoara se poate înscrie în procedura de valorificare, dacă este interesată”, arată Ministerul Energiei.

În urmă cu câteva luni, SNIM a scos la vânzare mai multe echipamente miniere recuperate din subteran. Acestea nu au fost valorificate, teoretic CEH fiind singura societate care le-ar putea achiziționa pentru dotarea minelor.

 

 

 

Articolul precedentFOTO| Pietonala de la Hunedoara prinde, din ce în ce mai mult, contur
Articolul următorDistracţie pe patine la Deva. Petrecere „Ice Skating Disco”, organizată sâmbătă seară