Încălzirea în sistem centralizat din municipiul Petroșani este incertă. În acest sens, la Prefectura județului Hunedoara a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, una din teme fiind analiza situației create în Municipiul Petroșani ca urmare a intrării în faliment a societății de distribuție a agentului termic, respectiv SC Termoficare SA Petroșani.

Prefectul județului Hunedoara susține că această problemă poate genera situații de urgență.

“În urma întâlnirii s-a stabilit faptul că este o stare generatoare de situații de urgență. Firma care distribuia agentul termic se află în imposibilitatea de a mai face acest lucru odată cu intrarea în faliment astfel că am solicitat Primăriei Petroșani și Complexului Energetic Hunedoara să ia măsurile organizatorice și financiare necesare pentru asigurarea agentului termic abonaților. În acest sens, în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara se va discuta măsura privind preluarea distribuției agentului termic”, a declarat Fabius Kiszeluy, prefectul județului Hunedoara.

Situația abonaților la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Petroșani rămâne, în continuare, incertă. Temperaturile au scăzut simțitor, iar potrivit legii, atunci când 3 nopți consecutive, temperatura scade sub 10 grade Celsius trebuie reluată furnizarea agentului termic.

La Petroșani este imposibil de spus când se va întâmpla acest lucru, însă conducerea Complexului Energetic Hunedoara dă asigurări că poate livra agent termic populației.

“La Petroșani au existat discuții cu oficialii municipalității și cu Prefectura. Noi suntem dispuși și putem asigura furnizarea agentului termic”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Autorităţile din judeţul Hunedoara sunt tot în faza de a identifica soluţii pentru furnizarea agentului termic în Petroşani.  Încă se caută soluţii pentru sistemul centralizat, la care mai sunt branşate 1.500 de apartamente şi circa 150 de agenţi economici. O soluţie, identificată şi în urmă cu câteva luni, este ca producătorul de energie, Complexul Energetic Hunedoara, să asigure furnizarea agentului termic.Problemele de la Petroşani au apărut după ce societatea de termoficare a intrat în faliment.

 

Articolul precedentPregătiri pentru „Ziua Recoltei”, la Deva. Târgul se va desfășura în piața de la poalele Cetății
Articolul următorFOTO: 200 de sportivi și-au dat întâlnire la Petroșani