Proiectul “Transferul inovațiilor în domeniul sănătății”, proiect implementat de autoritățile locale din localitatea bulgărească Bansko și în care a fost partener și municipiul Petroșani a ajuns la final. La Bansko a avut loc seminarul de închidere a proiectului, iar reprezentanți ai administrației locale au fost prezenți în Bulgaria. După mai multe vizite ale bulgarilor la Petroșani, aceștia au reușit să implementeze o parte din proiectele din sistemul medical.

“Cinci localități componente/aparținătoare de pe teritoriul municipiului Bansko nu dețin cabinete pentru sistemul medical ambulator în măsură să furnizeze îngrijire medicală și servicii mobile de urgență. Experții cooptați în implementarea proiectului vor furniza servicii medicale de calitate populației celor cinci localități. Astfel, la finalul proiectului s-a reușit îmbunătățirea infrastructurii în aceste sau, s-au renovat șase cabinete medicale și totodată s-au furnizat servicii medicale tuturor locuitorilor din zonele apropiate municipiului Bansko”,  arată reprezentanții administrației locale, care au participat la seminarul de închidere a proiectului.

Proiectul a avut ca obiectiv atât creșterea accesului la serviii medicale și sociale durabile de calitate, cât și promovarea cooperării transnaționale prin schimbul de experiență și bune practici în domeniul medical. În acest sens, un rol important a avut și municipiul Petroșani ca partener în proiect.

 

 

 

Articolul precedentCopil de 6 ani în stare critică după ce s-a înecat în bazinul de la Aqualand Deva
Articolul următorFOTO: Iubitorii de off-road și-au dat întâlnire la Petrila