Sistem de iluminat modern într-o comună hunedoreană. Proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Băcia a debutat, săptămâna trecută. Proiectul de investiții este unul major pentru comuna hunedoreană și prevede “Modernizarea și Extinderea Sistemului de Iluminat Public”.

Lucrările au început la Totia și vor continua apoi la Petreni, Băcia și Tîmpa. Proiectul cuprinde în prima sa fază schimbarea tuturor corpurilor de iluminat existente formate din lămpi cu vapori de sodiu, cu lămpi echipate cu LED-uri cu o putere electrică redusă de 30W. Aceasta ar însemna pentru cele 460 de corpuri de iluminat care vor fi schimbate, o economie de 50% la energie electrică, precum și mărirea duratei de viaţă a surselor de iluminat de la 20.000-27.000 ore de funcţionare la lămpile cu vapori de sodiu sau mercur la minim 50.000 ore la cele echipate cu LED-uri.

Potrivit edililor, va urma apoi în faza a doua, o extindere a rețelei de iluminat cu încă 3.180 de metri, prin montarea a 92 de stâlpi de iluminat din metal, pe care de asemeni se vor monta corpuri de iluminat echipate cu LED-uri. În acest mod, iluminatul public va fi extins în toate zonele din comună, Băcia-Petreni, Băcia-Tîmpa, precum și în celelalte zone din Băcia și Tîmpa, unde de asemeni acest serviciu public nu există, realizând în acest fel o dezvoltare uniformă a infrastructurii comunale, o creștere a calității vieții locuitorilor comunei noastre prin îmbunătătirea sigurantei locuitorilor si a vizibilitătii pe timp de noapte.

 

Articolul precedentSISTARE| Locuitorii de pe șase străzi din Deva, fără gaz metan, timp de 12 ore
Articolul următorCAS Hunedoara: Au fost aprobate toate cererile pentru procurarea de dispozitive medicale