Sindicatul Muntele contestă măsurile fiscale ale Guvernului. Complexul Energetic Hunedoara poate ajunge în faliment dacă Guvernul va impune suprataxa de 3% pentru companiile energetice. Sindicatul Muntele dezaprobă aplicarea unei astfel de măsuri care ar afecta, grav, Complexul Energetic Hunedoara.

“Sindicatul Muntele – reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara – producător de energie pe bază de cărbune își arată îngrijorarea și dezacordul în ceea ce privește o eventuală aplicare a impozitării cifrei de afaceri a companiilor energetice. Aplicarea acestei măsuri va duce la blocarea activității companiilor energetice pe bază de cărbune și implicit blocarea sistemului energetic, știut fiind că energia produsă pe bază de cărbune reprezintă aproximativ 30% din totalul energiei electrice produsă în sistemul energetic. Este știut faptul că producătorii de energie pe bază de cărbune au situații financiare extrem de fragile iar o suprataxare poate duce la falimentul lor”,  susține Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Guvernul se întrunește astăzi pentru a dezbate proiectul de ordonanță care vizează introducerea unor noi taxe. Proiectul Ministerului Finanțelor privind regimul fiscal care va fi aplicat din 2019 cuprinde și articole prin care se instituie controlul statului asupra prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Situația financiară a Complexului Energetic Hunedoara este și așa foarte dificlă.

 

Articolul precedentTânăr din Pakistan, returnat sub escortă de pe teritoriul României
Articolul următorPompierii hunedoreni, apel către cetățeni