Serviciile medicale dintr-o comună, îmbunătățire printr-un program guvernamental. Comuna hunedoreană Teliucu Inferior implementează un proiect de circa 800.000 de lei. Este un proiect prin care se dorește creșterea accesibilității la serviciile medicale.

Autoritățile implementează proiectul “proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru investiția „Reabilitare și modernizare dispensar medical din comuna Teliucu Inferior, județul Hunedoara””  a cărui valoare este de 782.190 de lei.

“Proiectul de reabilitare are În vedere nevoile comunității privind asigurarea serviciilor de sănătate. Proiectul de reabilitare va îmbunătăți infrastructura social prin crearea premiselor necesare pentru asigurarea populației cu servicii esențiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului European al coeziunii economice și sociale prin îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale și de sănătate. În contextual reformei sanitare din România, asistența medicală primară este un sector de maximă importanță pentru ameliorarea stării de sănătate a populației”, arată autoritățile locale.

Potrivit caietului de sarcini, instalațiile termice, electrice și sanitare sunt distruse în totalitate. Racordurile la rețeaua sanitară sunt distruse, colmatate sau prost dimensionate, iar racordurile electrice vor trebui redimensionate.

Clădirea dispensarului din localitatea Teliucu Inferior este o construcție cu o vechime de peste 80 de ani, clădirea fiind ridicată în anul 1929.

Lucrările vor fi executate în baza Programului Național de Dezvoltare Locală, subprogramul “Modernizarea satului românesc”

 

Articolul precedentTrei bazine din incinta complexului acvatic din Deva, „puse pe sec”, temporar
Articolul următorNu există doritori pentru parcelele din Pasul Vâlcan