Aviz șoferilor care parchează ilegal mașinile în Deva. Autoritățile locale vor relua activitatea de ridicare a autoturismelor parcate la voia întâmplării prin oraș. „Gheara” va fi pusă în funcțiune din luna ianuarie 2020.

Primăria Deva a cumpărat o mașină specială pentru ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar prin oraș. Aceasta a costat în jur de 200.000 de lei și va fi curând utilizată. În prima fază, sunt ridicate de pe domeniul public mașinile abandonate. Din ianuarie, aceeași soartă o vor avea și cele parcate ilegal prin oraș.

400 de lei, taxa de recuperare a mașinii

Procedura va începe cât de curând. Abia am achiziționat mașina. În prima fază, ridicăm mașinile abandonate, avem deja câteva ridicate, pe Mihai Eminescu, unde este sediul biroului de ridicări vehicule. Din ianuarie, începem să ridicăm și mașinile parcate neregulamentar. În primul rând, șoferii vor fi sancționați de către poliția locală. Este o taxă pentru blocarea roților. Dacă omul ajunge în timp și nu îi este ridicată mașina, plătește taxa de 200 de lei. Dacă nu ajunge la timp și noi apucăm să o ridicăm și să o ducem la locul de depozitare, se va plăti o taxă de 400 de lei, plus un leu pe oră pentru fiecare zi de staționare la locul de depozitare”, a declarat Rodica Avram, șef la Serviciul Administrare Domeniu Public și Privat din cadrul Primăriei Deva.

În ședința ordinară a CL Deva, de ieri, 27 noiembrie, a mai fost aprobată o taxă. „Se poate întâmpla ca omul să aibă un accident sau să i se strice mașina și nu are cu ce să o ducă la service. O putem duce cu autospeciala noastră la un preț de 300 de lei, această activitate fiind valabilă doar pe raza municipiului Deva”

La Deva, „gheara” nu s-a mai pus pe roți de câțiva ani. În perioada în care se întâmpla acest lucru, lunar erau ridicate în jur de 20 de mașin parcate ilegal. În cazul blocării roților, amenda era, înainte, în cuantum de 100 de lei, iar dacă se recurgea la ridicarea autovehiculului, șoferii trebuiau să scoată din buzunar suma de 300 de lei pentru a-și putearecupera mașinile.

 

Articolul precedentRestricții de circulație pentru desfășurarea „Zilei Naționale” și a „Târgului de Iarnă”
Articolul următorHunedoara, un județ îmbătrânit