85 de copii sărmani din Valea Jiului vor beneficia de programul Școală după școală. Salvați Copiii anunță redeschiderea programului de tip Școală după Școală pentru copiii în risc de abandon școlar și cei ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Salvați Copiii filiala Hunedoara anunță redeschiderea programului de tip Școală după Școală pentru copiii în risc de abandon școlar și cei ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Anual, între 24.000 si 34.000 de copii din România abandonează școala înainte de a absolvi învățământul general.

Astfel, în anul școlar 2019-2020, în orașele Lupeni și Petrila, județul Hunedoara, peste 85 de copii în risc de abandon școlar și 100 copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate vor beneficia de suport educațional, psihologic și social prin programele dezvoltate de Salvați Copiii, cu sprijinul financiar al PEPCO România.

Totodată, părinții și  persoanele în grija cărora au rămas copiii vor fi sprijiniți prin servicii de consiliere psiho-socială și îndrumare juridică.

 

Articolul precedentEveniment inedit la pomul cu lalele
Articolul următorVIDEO| ,,Războinici” din cinci oraşe ale ţării, prezenţi în Cetatea Devei