A mai rămas o săptămână pentru depunerea de cereri pentru locuinţe ANL şi pentru actualizarea dosarelor deja depuse.
În această perioadă, la Serviciul de Fond Locativ din cadrul Primăriei se actualizează fiecare dosar depus pentru repartizarea unei locuinţe ANL.
De asemenea, încă mai pot fi depuse şi cereri/dosare noi.
 
Pentru ambele situaţii (actualizări dosare şi dosare nou depuse) termenul – limită a fost stabilit pentru data de 15.03.2021. După această dată, toate dosarele vor fi evaluate de comisia socială de analizare a solicitărilor/cererilor privind repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, la nivelul municipiului Hunedoara.
 
În următoarea fază a procedurii, lista beneficiarilor va fi supusă spre dezbatere și aprobare Consiliului Local al municipiului Hunedoara.
Estimăm că repartizarea efectivă a locuințelor va avea loc în perioada aprilie – mai a anului curent.
 
Repartiția locuințelor în noul bloc ANL, construit pe strada Alexandru Vlahuţă, se va face cu respectarea prevederilor Legii nr.152/1998 (republicată, cu modificările și completările ulterioare) și în baza Hotărârii Consiliului Local nr 74/2019 privind criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii.
 
Conform prevederilor legale, pot beneficia de locuințe ANL persoanele majore în vârstă de până la 35 de ani, la data depunerii cererii, persoane care pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.
 
Prin excepție, medicii rezidenți și medicii specialiști, precum și cadrele didactice calificate pot depune cereri pentru repartizarea locuințelor construite prin programele A.N.L. și după împlinirea vârstei de 35 de ani.
 
Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la Serviciul de Fond Locativ al Primăriei municipiului Hunedoara, tel: 0254.716322 – interior 329.
 
Criteriile de prioritate la repartizarea de locuinţe ANL stabilite de Consiliul Local Hunedoara pot fi consultate accesând link-ul următor:
Legea 152/1998 (republicată) poate fi consultată accesând link-ul de mai jos:
Actele care trebuie depuse de solicitanţi sunt menţionate în modelul de cerere disponibil pe site-ul Primăriei municipiului Hunedoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentCod galben de NINSORI și VISCOL
Articolul următorBilanț coronavirus 9 martie: 4.989 de cazuri noi, 93 de decese