Scriitori pe banii primăriei. Consiliul Local al municipiului Petroșani a alocat suma de 3500 de lei pentru tipărirea a două cărți. Unul dintre autori va beneficia de suma de 1500 de lei, iar cel de-al doilea autor va primi suma de 2000 de lei.

Una din cărțile pentru care se acordă sprijin financiar pentru a fi tipărită se numește “Țipătul lăncii” șI îi aparține autoarei Ionela Albai. Acesta este membră a Cenavlului Boema, ce este sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba – Hunedoara. Ionela Albai a participat la concursul de creație literară “Mircea Sântimbreanu” obținând locul al II-lea. Potrivit autorităților locale de la Petroșani, care au alocat suma de 1500 de lei, autoarea ar for publicarea volumului la editura Ars longa Iași.

Petru Barb este cel de-al doilea autor care va beneficia de sprijin financiar din partea primăriei pentru tipărirea cărții numite “Două orașe – istoria vieții mele”. Lucrarea este o radiografie a istoriei municipiilor Petroșani șI Vulcan în care sunt prezentate fapte trăite, punctual său de vedere despre greva minerilor din 1977, eveniment de referință pentru mineritul din Valea Jiului. Perioada istorică pe care autorul o cuprinde în carte este de câteva decenii din istoria localităților Petroșani șI Vulcan.

 

 

Articolul precedentBărbat electrocutat în stația CF Călan
Articolul următorSute de mașini vandalizate la Petroșani