Noul RMN adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a fost inaugurat astăzi. Panglica inaugurală a fost tăiată în prezenţa oficialităţilor locale şi ai reprezentanţilor unităţii medicale.

Aparatul RMN, va funcționa în spațiul situat la parterul clădirii principale. Structura funcțională a spațiului în care a fost instalat aparatul RMN cuprinde: cabinet investigații RMN, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice. „Este o zi importantă, inaugurăm aparatul RMN. Aparatul este unul de valoare și ne va ajuta pentru stabilirea diagnosticelor”, a declarat Daniela Lidia Roșca, manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Aparatul RMN a fost achiziționat de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială. Valoarea echipamentului care va funcționa la Deva este de 3.750.000 lei.

Articolul precedentVine căldura la Brad. A fost pornită centrala care alimentează cu agent termic oraşul
Articolul următorPostul Realitatea Plus poate fi urmarit online