Autoritățile locale din municipiul Hunedoara vor să reducă birocrația și să crească calitatea serviciilor administrative, oferite cetățenilor orașului, prin mijloace electronice.

Primarul Dan Bobouțanu a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Soluții informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației”, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). „Prin acest proiect ne propunem să oferim servicii administrative prin mijloace elecronice 24/7, să reducem birocrația și să creștem calitatea  serviciilor oferite, să eficientizăm fluxurile interne și nu în ultimul rând, să îmbunătățim imaginea instituției. De asemenea, prin serviciile solicitate ne dorim să realizăm o alternativă la tradiționala  deplasare spre ghișeele  instituției”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Concret, se va realiza un terminal self-service, ca alternativă la utilizarea tabletei, PC-ului sau telefonului. Acesta este de tipul unui infochioșc, dar scanează cartea de identitate și completează automat cererea în numele cetățeanului, apoi o imprimă. Cetățeanul o semnează olograf  și o introduce înapoi în terminal. Acesta va primi  pe loc un bon, cu numărul de înregistrare din Infocet, iar unele documente se pot imprima și elibera pe loc, după caz, chiar de către terminal. Terminalul dispune pe POS pentru carduri bancare și cititor de coduri de bare, pentru efectuarea plăților. “Aceste terminale vor fi instalate la sediul Centrului de Informare a Cetățenilor, din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara și pe aleea pietonală din fața Casei de Cultură din municipiu”, spun reprezentanții Primăriei Hunedoara.

De asemenea, administrația publică din municipiul Hunedoara mai dorește, tot prin acest proiect, și realizarea unui portal web, pentru utilizatorii de calculatoare, pentru depunerea online a formularelor  și documentelor justificative pentru eliberarea certificatelor fiscale, autorizațiilor de transport, urbanism etc, precum și a unei aplicații mobile, cu aceleași funcționalități ca și portalul. Totodată, se dorește ca cetățenii să fie notificați automat pe adresa de mail cu privire la termenele de plată (înaintea scadenței)

Proiectul are o valoare de 2.438.589  lei cu TVA  (aproximativ 519.000 euro) și va începe în luna decembrie 2018, imediat după semnarea de către ambele părți. Durata acestuia este de 24 de luni.

Articolul precedentFurt într-o școală din Orăștie. Doi elevi au sustras bani și telefoane mobile
Articolul următorAccident la ieșirea din Deva. Un fost comisar șef al BCCO, implicat