Noul aparat de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), ce a fost adus la Spitalul Județean de Urgență din Deva, va fi funcțional peste câteva zile, dă asigurări Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

RMN-ul a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, fiind adus la Spitalul Județean de Urgență din Deva la sfârșitul lunii septembrie.

„Județul Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență din Deva avea nevoie de acest aparat RMN. Consiliul Județean Hunedoara a făcut toate demersurile pentru ca acesta să poată funcționa în cele mai bune condiții. Probele sunt pe ultima sută de metri și este o chestiune de zile până când aparatul va deveni funcțional”, a declarat, astăzi, Costel Avram.

Structura funcțională a spațiului în care va funcționa aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigații, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Articolul precedentAnimalele moarte vor fi incinerate
Articolul următorConcurs. Cu harta și busola, printre zidurile Cetății din Deva