Reprezentanții ParculuI Național Retezat vin cu o informare importantă pentru turiști. Complexul Pietrele este închis. Sunt probleme în ceea ce privește statutul juridic al terenului pe care se află clădirea.

“Administratorul complexului Pietrele anunță că acesta este închis până la lămurirea statutului acestuia. Amintim faptul că terenul unde se află complexul a fost retrocedat. Vă vom ține la curent, pe măsură ce avem vești. De asemenea, vă reamintim că APNR nu are cabane şi pensiuni în Retezat. Vă rămânem la dispoziție. Vă reamintim de asemenea că Administrația Parcului Național Retezat NU deține teren în parc. Conform legislatiei actuale, oricine (român sau străin) poate cumpara de la proprietari privati terenuri în România, chiar si din parcurile naționale, fără a fi necesar acordul administrației zonei protejate”, arată reprezentanții Parcului Național Retezat.

 

Complexul turistic Cabana Pietrele este așezată în Masivul Retezat la altitudinea de 1480 metri în regiunea nordică a masivului, inclusă fiind în Parcul Național Retezat, la confluența crestelor secundare ale masivului, reprezintă de asemenea punct de plecare pentru 6 trasee turistice clasice. Cabana Pietrele este așezată în Zona II a Parcului Național Retezat, cunoscută drept Zona centrală a parcului, această zonă fiind structurată în jurul tradiţionalelor trasee de alpinism foarte cunoscute din Parcul National Retezat.

 

Articolul precedentCopiii de la centrul de plasament din Lupeni au fost la București
Articolul următorPolițiștii hunedoreni primesc 16 mașini noi