Un regulament în baza căruia va funcționa turismul din stațiunea montană Parâng a fost aprobat de Consiliul Local al municipiului Petroșani. Vase de toaletă, ghiuvete aruncate la marginea pădurii, case dărăpănate sunt câteva din imaginile care, potrivit consilierilor locali de la Petroșani, descriu imaginea turismului din munte. Toate acestea ar urma să fie stopate odată cu intrarea în vigoare a regulamentului de funcționare a turismului din Parâng.

Pe lângă rezolvarea acestor deficiențe, consilierii locali cer, imperativ, și introducerea sistemului de canalizare și a alimentării cu apă potabilă. Parângul este cea mai consacrată stațiune montană din Valea Jiului, însă nu beneficiază de aceste utilități absolut necesare.

„Să știți că nu revigorăm turismul numai cu haznale. Eu v-aș ruga ca la viitorul proiect cu bugetul pe anul 2019 să cuprindem și realizarea canalizării în Parâng și introducerea apei potabile. Nu se poate ca numai la Vulcan să se realizeze acest lucru. Iar vis a vis de cabanele care le-ați văzut dărâmate sunt de fapt sălașurile momârlănești, care într-adevăr trebuie date jos. Mai mult de atât, vara sunt peste tot numai animale, vaci, cai iar mirosul lor… nu mai vorbesc. În acest sens trebuie făcut ceva”,  a spus consilierul local Milu Vladislav.

O altă problemă este cea legată de salubrizarea din munte. Consilierul Milu Vladislav susține că deșeurile sunt transportate la baza stațiunii montane, însă acest lucru se întâmplă doar vara. Consilierul este, însă contrazis de primar.

„ Toți proprietari aduc gunoiul iarna jos? Aceasta este o taxă de salubrizare și vara, firma care a câștigat are datoria să preia acest gunoi menajer. Iarna se va stoca în acele puncte pe care tot noi le-am amenajat și primăvara o să-l aducem jos. Eu nu am văzut pe nimeni să ia punga cu gunoi pe telescaun și să o aducă jos. Aici vorbesc despre proprietari de cabane, nu de turiști”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cabanierii vor trebui să respecte și normele privind menținerea curățeniei în zona turistică. Cei care nu vor respecta prevederile vor putea fi sancționați, în baza reglementărilor în vigoare și a hotărârilor consiliului local.

 

Articolul precedentPatinoarul din Deva a atras mulţi localnici amatori de distracţie pe gheaţă
Articolul următorSute de mii de pensionari au murit așteptând pensii mai mari