În centrele de imunizare deschise în județul Hunedoara au fost administrate 7.916 doze de vaccin împotriva COVID-19, în perioada 14 – 16 mai. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică apreciază că rezultatul este  un ‘record’.

“În acest sfârşit de săptămână în judeţul Hunedoara au fost administrate 7.916 doze de vaccin, din care 3.989 doza 1, iar 3.927, rapel. Situaţia pe localităţi: Deva – 2.046 doze, Petroşani – 1.720, Hunedoara – 1.259”, anunță DSP Hunedoara.

De astăzi luni, la centrul de vaccinare, direct din maşină, de la Deva, unul dintre fluxurile de vaccinare oferă vaccinul Janssen, produs de compania Johnson&Johnson, serul fiind administrat într-o singură doză.

Tot aici, duminică au fost administrate 744 doze de vaccin Pfizer, ceea ce reprezintă un record pentru o zi de vaccinare în judeţ.

La Centrul de vaccinare deschis, la sfârşitul săptămânii, la Castelul Corvinilor din Hunedoara au fost imunizate 472 de persoane cu vaccinul produs de Johnson&Johnson. Campania de vaccinare a turiştilor şi a localnicilor va continua aici în fiecare weekend.

De asemenea, cu prilejul ‘Maratonului vaccinării’, ce a fost organizat, în perioada 14 – 16 mai, la Sala Polivalentă din Petroşani, au fost vaccinate 1.549 de persoane.

Echipe mobile ale DSP Hunedoara au vaccinat în oraşele Haţeg, Lupeni şi în localităţile Zam, Ţebea şi Teliucu Inferior.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentRomânia în realitate, invitat VASILE BARBU
Articolul următorOFICIAL Școlile și grădinițele pot intra, de pe o zi pe alta, într-un scenariu de funcționare