Necesitatea continuării lucrărilor la drumul dintre Uricani și Herculane este unul din pucntele atinse în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și Narcis Ștefan Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R) au fost prezenți în județul Hunedoara, unde s-au întâlnit cu oficialii.

Prefectul județului Hunedoara a pus în discuție din nou necesitatea reluării lucrărilor de reabilitare și modernizare cu prioritate a drumului național DN66A, drum ce face legătura între Valea Jiului și Băile Herculane. Ministrul Transporturilor a subliniat faptul că, în acest sens, există alocări bugetare pentru demararea lucrărilor inclusiv în bugetul anului 2019.

De asemenea, au fost atinse punctele principale privind reabilitarea drumului național DN74.

În anul 2009 au început demersurile pentru realizarea drumului care ar trebui să facă legătura între Câmpu lui Neag și Herculane. Atunci s-a elaborat studiul de fezabilitate, iar în anul 2011 s-a obținut acordul de mediu. În anul 2012 s-a reactualizat studiul de fezabilitate, iar licitația pentru procedură a fost anulată în anul 2015 din cauza lipsei de finanțare. Între timp și ecologiștii de la Greenpeace au formulat acțiuni în instanță.

Articolul precedentOficialii hunedoreni, în vizită în Republica Moldova
Articolul următorDevenii au depus 25 de proiecte în procesul de bugetare participativă