Acţiune a poliţiştilor hunedoreni în scopul prevenirii comiterii unor infracţiuni, finalizată cu reţinerea preventivă a 6 persoane.  Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara și cei ai Secției de Poliție Rurală Hunedoara au desfășurat o razie pe raza municipiului Hunedoara, în scopul prevenirii comiterii unor infracţiuni comise cu violență ori a celor îndreptate împotriva patrimoniului persoanelor fizice sau juridice.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale şi al luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Hunedoara.

 În cadrul acţiunii, poliţiştii au pus în executare 6 mandate de aducere emise de magistraţi pe numele unor hunedoreni  bănuiţi de săvârșirea unor infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice, lovire și alte violențe, amenințare și violență în familie (fapte comise în data de 31.05.2021, pe o stradă din municipiul Hunedoara).

Cei şase hunedoreni (5 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani)  au fost conduşi la sediul Poliției, unde, în urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au dispus măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore.

De asemenea, în cadrul raziei a fost identificat un minor în vârstă de 17 ani, pe numele căruia a fost emis de către Tribunalul Hunedoara un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile,  în baza căruia a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva. Cel în cauză este cercetat de poliţişti pentru comiterea, pe raza municipiului Hunedoara, a unor infracţiuni de tentativă la furt calificat şi furt calificat (din autoturisme şi dintr-o locuinţă).

Tot în cadrul raziei, au fost legitimate 131 de persoane, 19 dintre acestea fiind persoane conduse la sediul Poliţiei, pentru proceduri de identificare ce au inclus amprentarea fotografierea.

Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru reducerea riscului rutier, context în care poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic peste 30 de autovehicule, iar 14 conducători auto  au fost testați alcoolscop (rezultatul fiind negativ în toate situaţiile). Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale  (în valoare de 2.610 de lei), în baza  O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice şi au ridicat două certificate de înmatriculare.

         

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentRomânia, lovită de un CICLON format în Marea Neagră
Articolul următorBilanț CoVid-19, 17 iunie: 87 cazuri noi! Vezi situația în județul tău