Acțiune cu efective mărite la Hunedoara. Polițiștii au acționat în zonele cu risc criminogen ridicat de pe raza municipiului. Peste 140 de persoane au fost legitimate în cadrul raziei și zeci de mașini trase pe dreapta. Oamenii legii au dat peste un tânăr care se urcase la volan după ce ar fi consumat substanțe interzise. Asupra altor șase tineri au fost găsite diferite cantități de substanțe vegetale, precum și ustensile pentru confecționarea de țigări cu efect halucinogen.

Acţiunea poliţiştilor a avut drept scop depistarea persoanelor care deţin şi consumă droguri, substanţe etnobotanice sau cu efect halucinogen, precum şi prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă ori împotriva patrimoniului persoanelor fizice şi juridice, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. „În cadrul acţiunii, au fost legitimate peste 140 de persoane (dintre care 8 au fost conduse la sediu, amprentate şi fotografiate) şi au fost oprite în trafic, pentru control, 75 de autovehicule. În cadrul raziei, echipajele poliţiei rutiere au acţionat pe principalele artere ale municipiului Hunedoara în vederea depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Poliţiştii rutieri au oprit, în trafic, un tânăr de 20 de ani, care conducea un autoturism pe Bulevardul Libertăţii, din municipiul Hunedoara. Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost condus la U.P.U. Deva, în vederea recoltării de probe de sânge şi urină, pentru determinarea substanţelor psihoactive consumate. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Tot în cadrul raziei, au fost depistaţi șase hunedoreni, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, asupra cărora au fost găsite diferite cantităţi de substanţe vegetale suspecte a avea efect psihoactiv, precum şi ustensile utilizate pentru confecţionarea de ţigări cu conţinut halucinogen (pachete cu foiţe, o pipă metalică, mărunţitoare etc.).

În aceste cazuri, oamenii legii au întocmit procese – verbale de constatare, care urmează a fi înaintate (împreună cu substanţele ridicate) structurii competente, pentru continuarea cercetărilor.

Articolul precedentFOTO: Lucrările la drumul spre Parâng continuă
Articolul următorO firmă din județul Dâmbovița va întreține sistemul de iluminat public din Petroșani