Activitate bogată a Poliţiei Locale din municipiul Hunedoara, în primul trimestru al acestui an. Amenzile aplicate se ridică la suma de aproape un milion de lei, conform raportului instituţiei dat publicităţii.

Pe parcursul primului trimestru al anului 2019, poliţiştii locali din Hunedoara au “împărţit” aproape 2.000 de sancţiuni contravenţionale, amenzile totalizând 947.335 de lei.

Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor a aplicat 529 de amenzi, în cuantum de 453.640 lei, și 442 de avertismente scrise. Pe linie de control comercial, disciplină în construcţii şi mediu au fost date 68 de amenzi și 227 de avertismente, însumând 380.600 lei. „În cadrul celor 244 de controale comerciale efectuate, au fost constatate următoarele nereguli: autorizații cu viza expirată, exercitarea de activități și prestări de servicii fără autorizații de funcționare, funcționarea unor terase fără a avea autorizații de comerț stradal, amplasarea panourilor publicitare pe căile pietonale, lipsa orarului de funcționare sau afișarea sa pe un spațiu redus vizibil, încetarea activității la un număr de 29 de puncte de lucru ale societăților care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Hunedoara, prețurile afișate necorespunzător ori nelizibile, depozitarea necorespunzătoare a ambalajelor și a produselor în spațiile de vânzare din Piața Obor, precum și neîndeplinirea obligației de menținere a curățeniei în jurul punctelor de lucru a unor societății comerciale sau la mesele de comercializare a produselor cu regim ocazional (mărțișoare, flori, artizanat)”, se arată în raportul instituţiei.

În perioada menţionată, poliţiştii locali din Hunedoara au luat în vizor 16 autoturisme staționate ilegal pe zona verde, proprietarii acestora urmând să fie sancţionaţi. La Biroul Dispecerat, Baze de Date și Monitorizare s-au înregistrat 477 de sesizări de la cetățeni, dintre care 263 telefonice.

În acelaşi timp, poliţiştii locali de la „Circulaţie” au aplicat, pe parcursul celor trei luni, un număr de 406 de avertismente scrise și 271 de amenzi, în valoare de 113.095 lei.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Articolul precedentInstanța amână declararea insolvenței Complexului Energetic Hunedoara
Articolul următorApaServ Valea Jiului a desemnat angajații lunii martie