Mai mulți locuitori ai municipiului Orăștie vor participa la un protest inițiat din pricina mirosului insuportabil, de dejecții porcine, ce se simte în oraș. Protestul va avea loc astăzi, 28 august, între orele 13:00 și 16:00, în fața Prefecturii și a Gărzii de Mediu Hunedoara din municipiul Deva. La acțiune se estimează că vor participa în jur de 300 de persoane.

Oamenii s-au mobilizat pe rețeaua de socializare, iar în două locații din Orăștie s-au strâns, zilele trecute, semnături și pentru o petiție inițiată în acest sens, intitulată „Pentru un aer respirabil, fără miros de dejecții porcine, la Orăștie!”. Pentru protest au fost puse la dispoziția celor care doresc să participe la manifestație trei autobuze. „Dacă doriți să avem o șansă pentru a rezolva problema mirosului datorat deversării dejecțiilor porcine, vă așteptăm miercuri, 28 august, în parcarea din fața fostei fabrici Vidra, la ora 12:00, să vă alăturați grupului de protestatari care merge la Deva. Deplasarea tur/retur este gratuită. Doar uniți și într-un număr mare, putem rezolva această problemă!”, au transmis organizatorii.

Protestul a fost inițiat de primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, viceprimarul localității, Alin Țambă. De asemenea, s-au mai alăturat comitetului de organizare și primarii unor localități învecinate orașului Paliei, în care, de asemenea, se resimte mirosul urât povenit de la fermele de porci. Este vorba despre primarii din comunele Mărtinești, Beriu și Romos.

Reamintim că, locuitorii din Orăștie au reclamat, în repetate rânduri, problema mirosului insuportabil pe care trebuie să îl suporte. Oamenii au mai protestat și în toamna anului trecut, acțiunea fiind organizată atunci la Orăștie, de societatea civilă din oraș.

Citește și:

Orăștie, învăluită într-un miros insuportabil de ani de zile. Primarul cheamă cetățenii la un protest

Articolul precedentCarte-document despre obiceiurile momârlanilor din Petrila
Articolul următorCNAIR a reziliat contractul pentru lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva