Momente artistice legate de familia fericită vor fi puse în scenă între zidurile Cetății din Deva. Activitatea face parte din cadrul unui proiect social derulat de Asociația ,,Filantropia Ortodoxă” Deva, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara și finanțat de Primăria Municipiului.

Acțiunea va avea loc miercuri, 3 octombrie, între orele 12:00 și 14:00, în Cetatea Devei și prin aceasta se dorește promovarea în comunitate a modurilor de prevenție a cazurilor de violență domestică.

„La evenimentul din Cetatea Devei, fiecare familie implicată în proiect va pune în scenă un moment artistic legat de subiectul familia fericită. Participanții vor primi materiale informative și vor putea purta discuții pe tema violenței domestice”, spun organizatorii.

Manifestarea este parte din proiectul social intitulat ,,Familiile fericite nu cunosc violența”. Scopul proiectului este formarea unei rețele de suport moral, social și emoțional pentru victimele violenței domestice din municipiul Deva, precum și creșterea gradului de informare a preoților și a angajaților din cadrul bisericilor, a părinților și a minorilor din Deva cu privire la fenomenul și consecințele violenței domestice și mai ales la noul ordin de protecție provizoriu care va intra în vigoare din luna noiembrie 2018.
Proiectul mai urmărește și implicarea adulților care frecventează biserica în activități de susținere a familiilor aflate în dificultate, integrarea lor în activități alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios și realizarea unor activități de „bună practică”, de petrecere eficientă și calitativă a timpului în familie: părinți-copii.

Activitățile din cadrul acestui proiect au demarat la mijlocul lunii septembrie, când o grupă de copii selectați special au participat la un curs educativ de prevenție a violentei domestice, în cadrul căruia au învățat de la polițiști cum să recunoască o situație conflictuală, cum poți ieși dintr-o relație toxică, modalități de detensionare a conflictelor apărute în familie sau la școală și locurile unde pot cere ajutor în cazul în care sunt victimele sau martorii violenței domestice.

Articolul precedentSpectacolul susținut de Dan Puric și Nicolae Furdui Iancu, la Deva, va avea loc la Teatrul de Artă
Articolul următorFOTO| Au început lucrările de reabilitare a DC 170B, dintre satul Mesteacăn și Brad. Drumul a fost luat de ape în vară