Cunoscutul dascăl hunedorean Mircea Lac și copiii pe care acesta îi îndrumă au fost invitați să ia parte la o activitate specială ce va avea loc la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în contextul organizării Summitului Consiliului European, din 9 mai.

În cadrul manifestării, creatori populari de marcă își vor demonstra măiestria în cadrul unor ateliere meșteșugărești. Printre aceștia au fost invitați să ia parte și profesorul Mircea Lac, alături de copiii pe care îi coordonează. Dascălul din Deva, Mircea Lac, a primit titlul onorific de „Tezaur Uman Viu”, din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale după ce și-a dedicat peste cinci decenii din viață copiilor și tinerilor care doresc să învețe arta populară. Conducerea Complexului Național Muzeul Astra a transmis o invitație oficială, în acest sens. „Datorită experienței profesorului Mircea Lac, cât și a copiilor coordonați de dânsul, avem deosebita plăcere de a invita micii meșteșugari de la clasele de crestături în lemn, xilogravură, prelucrare metal, confecționat jucării, însoțiți de dascălul lor, să participe și să susțină ateliere demonstrative în cadrul evenimentului”, se arată în invitația transmisă Centrului de Cultură și Artă Hunedoara.

La Summitul Consiliului European de la Sibiu vor participa șefii de stat sau de guvern din UE. Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Aceștia vor schimba opinii cu privire la provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani.

Articolul precedentMotociclist german, rănit în Munții Poiana Ruscă. Participa la o competiție de enduro
Articolul următorFOTO| Nori „mammatus”, surprinși pe cer la Brad. „Seamănă cu un monstru. Apocalipsa?”