Cunoscutul profesor din Deva, Mircea Lac, cel care vreme de peste cinci decenii a fost alături de copiii şi tinerii care au dorit să înveţe artă populară, a primit, oficial, titlul onorific de „Tezaur Uman Viu”.

Distincţia i-a fost acordată în cadrul unei gale ce a avut loc la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

„Domnului profesor Mircea Lac, dorim să îi mulțumim pentru strânsa colaborare cu instituția noastră, totodată felicitându-l pentru distincția obținută. În cei 50 de ani de activitate în domeniu, profesorul Mircea Lac a realizat expoziţii cu obiecte tradiţionale şi artizanale în toată lumea. De asemenea a reuşit, împreună cu elevii săi, să obţină premii importante la zeci de concursuri naţionale şi internaţionale de artă populară reprezentând cu onoare atât județul Hunedoara cât și instituția noastră. Felicitări, domnule profesor!”, a transmis conducerea Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

Profesorul Mircea Lac este al doilea hunedorean care primește acest titlu important, după renumitul taragotist Pera Bulz.

Articolul precedentSpectacol folcloric dedicat mamelor, la Deva. Peste 50 de solişti şi instrumentişti vor urca pe scenă
Articolul următorLiviu Dragnea, atacat de deputatul Cristina Prună