Procurorii hunedoreni sunt în asentimentul colegilor lor din ţară în privinţa modificărilor aduse Legilor Justiţiei. Aceştia spun că nu vor organiza manifestări de protest, însă, susţin punctul de vedere exprimat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Secţia pentru procurori a CSM.

În contextul Hotărârii nr.95 din data de 20.02.2019 a Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, prin care s-a decis convocarea Adunărilor Generale ale Procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă instanţele judecătoreşti, până la data de 27.02.2019, în vederea formulării unui punct de vedere referitor la modificările Legilor Justiţiei nr.303/2004, 304/2004 şi 317/2004 aduse prin OUG din data de 19.02.2019, vă învederăm faptul că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara s-au întrunit azi, 25.02.2019, în Adunarea Generală. Urmare acestui fapt, procurorii au hotărât susţinerea punctului de vedere exprimat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Secţia pentru procurori a CSM privind modificările aduse legilor justiţiei”, se arată într-un comunicat transmis, astăzi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr a solicitat, astăzi, 25 februarie, Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a OUG-ului, prin care au fost modificate Legile Justiției. Solicitarea a fost transmisă, pentru informare, președintelui Consiliului Superior al Magistraturii și prim-ministrului României.

Articolul precedent„RobotX” Hunedoara a reuşit o nouă performanţă. Învingători la turneul de robotică de la Timişoara
Articolul următorBugetare participativă la Deva. Ce proiecte propun cetăţenii pentru dezvoltarea oraşului