Cele şase administraţii locale din Valea Jiului și-au dat mâna pentru dezvoltarea fostei regiuni carbonifere și participă împreună, în perioada 8-11 octombrie 2018, la Expo Real, cel mai mare târg de investiții din Europa.

Expo Real este cel mai mare târg comercial pentru bunuri imobiliare și investiții în Europa. Din 1998 este organizat de Messe München GmbH în complexul Messe München în Germania. În fiecare an, acesta acoperă o suprafață de expunere de peste 60.000 de metri pătrați, atrăgând în jur de 40.000 de participanți din peste 75 de ţări şi peste 1.700 de companii şi autorităţi locale care expun în standuri.

Consiliul Județean Hunedoara a sprijinit acest demers acoperind costurile de participare prin Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara (A.D.E.H.). Costurile se ridică la 18.362 de euro, pachetul de servicii incluzând, de asemenea, participarea a 4 reprezentanți Invest in Jiu Valley.

Pe lângă participarea efectivă la stand, în cadrul târgului vor mai fi organizate conferințe, prezentări și întâlniri dedicate României. Pentru luni, 08 octombrie este programată conferinţa „România destinație investiţională”, urmând ca după conferință moderatorul să invite participanţii la stand pentru o degustare de vin românesc si discuţii. Joi, 11 octombrie se va organiza la Camera Meștesugarilor München, cu sustinerea Camerei de Comert și Industrie München, a Ministerului Economiei din Bavaria și a Consulatului României la Munchen, o conferință dedicată României, cu companii interesate de piața locală. Este utilizat acest prilej pentru a ajunge și la companii care nu se numără în mod tradițional printre vizitatorii Expo Real. Conferința va fi deschisă de către Ministrul bavarez al Economiei și reprezentantul Guvernului României.

Reprezentanţii Văii Jiului la acest târg sunt Vasile Jurca (Petrila), Tiberiu Iacob-Ridzi (Petroşani), Lucian Resmeriţă (Lupeni) şi Maria Liana Ştaier (A.D.E.H.).

Invest in Jiu Valley este primul brand de regiune asumat de toate administrațiile Văii Jiului. Administrațiile din Aninoasa, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan au asigurat condițiile pentru o bună reprezentare la târgul de investitori. Astfel, a fost creată o identitate vizuală comună, un website de promovare pentru care este asigurată administrarea timp de 6 luni (investinjiuvalley.com), un clip de promovare a atracțiilor pentru investitori şi 700 de broşuri şi pliante care vor fi folosite inclusiv după acest eveniment.

În fapt, participarea la acest târg deschide oportunitatea dialogului la nivel înalt cu mediul investițional european și internațional, oferind un cadru profesional şi o structură coerentă de dialog. Invest in Jiu Valley este un demers comun al administrațiilor locale care, cu sprijinul societății civile, al mediului academic, media și al celui privat vor asigura continuitatea în promovarea potențialului localităților din Valea Jiului.

 

 

Articolul precedentHunedoara: Două secții cu prezență zero la referendum
Articolul următorAvram Iancu s-a întors în țară