Primăria Lupeni deține un teren în Geoparcul Dinozaurilor. Terenul deși se află în proprietatea Primăriei Lupeni, de drept este situată administrativ pe teritoriul Comunei Pui.

Cetățenii municipiului Lupeni sunt chemați la o dezbatere publică pe marginea unui proiect de hotărâre care prevede amenajarea pastorală penrtu pajiștile din localitate. și aprobarea procedurii distribuirii extraselor din Amenajamentul pastoral.

Amenajamentul pastoral reprezintă actul administrativ prin care se gestionează pajiștile aflate pe teritoriul Municipiului Lupeni și este valabil pe o perioadă de 10 ani de la data aprobării.

Situație deosebită o prezintă pășunea din nordul localității și în special Pășunea Corea (aflată în proprietatea Municipiului Lupeni dar situată administrativ pe teritoriul Comunei Pui) ambele fiind sub incidența Ariei Protejate V.4 Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și ROSCI0236 Strei-Hațeg. Pentru aceste pajiști care se vor respecta recomandările ANANP formulate în calitate de administrator al ariilor protejate, recomandări preluate în Decizia 63/ 2019 a Direcția pentru Protecția Mediului Hunedoara

 

Articolul precedentCalitatea atmosferei din mediul înconjurător, testată de INSEMEX
Articolul următor„Let’s Do It, Romania”. Ziua de Curăţenie Naţională pe 21 septembrie, în 26 de județe ale țării, printre care și Hunedoara