Primăria Hunedoara va dubla bugetul alocat pentru bursele elevilor care învaţă la şcolile şi liceele din oraş, în semestrul II al acestui an şcolar.

Astfel, sumele destinate acestui capitol bugetar vor creşte de la 1,28 milioane lei, cât sunt acum, la 2,58 milioane lei.

Primarul Dan Bobouţanu spune că municipalitatea va achita burse majorate pentru elevi chiar şi în situaţia în care nu va primi sume de la bugetul central.

Indiferent dacă Guvernul se va ţine sau nu de cuvânt, noi vom plăti bursele şcolare în cuantumul lor majorat. Aşa am făcut şi în perioada 2016  2021, aşa vom face şi de acum încolo. Nu ne permitem să ne jucăm cu bănuţii meritaţi de copii şi nici cu aşteptările acestora”, a precizat Bobouţanu.

În prezent, aproximativ un sfert dintre elevii care învaţă în municipiul Hunedoara, adică 2.058 de copii, primesc burse şcolare. Acelaşi număr de beneficiari ai burselor şcolare se va menţine şi în semestrul II al acestui an şcolar.

Conform calculelor, din semestrul al doilea al acestui an şcolar o bursă de performanţă va creşte de la 170 de lei la 500 de lei pe lună, o bursă de merit se va majora de la 160 de lei la 200 de lei, iar o bursă de studiu, de la 140 de lei la 150 pe lună. Valoarea unei burse sociale va fi majorată de la 120 de lei la 200 de lei pe lună.

Sursa: Realitatea de Hunedoara