După o săptămână încărcată de emoţii, repetiţii, probe de concurs, elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” din Deva, care au participat la etapa finală a olimpiadelor, s-au întors din capitala țării cu mai multe premii.

Teodora Larisa Petruţ şi prof. Bianca Iacoboni-Zeiconi

Astfel, la Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice, eleva Teodora Larisa Petruț, din clasa a XI-a, muzică tradiţională românească, profesor Iacoboni-Zeiconi Bianca, a obținut premiul întâi cu 100 de puncte.

Mircea Vasile Logojan şi prof. Doina Ona

De asemenea, elevul Mircea Vasile Logojan, din clasa a XII-a pian, profesor Doina Ona, a luat mențiune. La Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei, au obținut premiul al doilea elevii Maria Brîneț, din clasa a XII-a specializarea sculptură, prof. coordonatori Cătălin Dragomir şi Ana-Maria Iancu, Mădălina Bîlbă, din clasa a XI-a specializarea sculptură, prof. coordonator Cătălin Dragomir, Alexandra Ciorcilă, din clasa a XI-a specializarea pictură, prof. coordonatori Andrei Rosetti şi Grigore Roibu. Premiul al treilea a fost obținut de Adrian Buda, din clasa a XII-a specializarea grafică, prof. coordonator Alina Teleman, iar prima mențiune a fost acordată elevei Maria Albu, din clasa a XII-a specializarea pictură, prof. coordonator Ana-Maria Iancu.

La cele două olimpiade naționale, ce s-au desfășurat la București, județul Hunedoara a fost reprezentat, în total, de 20 de elevi de la liceul de arte din Deva. Din lotul olimpic au făcut parte elevi talentați, foarte bine pregătiți, unii dintre ei având deja o bogată experiență în competiții naționale și internaționale.

Articolul precedentFOTO| Micii artişti şi meşteri de la Ghelari. Ateliere tehnologice şi de creaţie pentru copiii din zona defavorizată Cuţ
Articolul următor3,53 la sută, rata șomajului în județul Hunedoara