Conducerea Consiliului Județean Hunedoara susține că preluarea termocentralei de la Mintia de către instituția județeană este doar o ipoteză de lucru lansată de statul român. Nu există, la acest moment, nimic concret în acest sens, iar o eventuală preluare a termocentralei de către Consiliul Județean Hunedoara trebuie analizată cu mare atenție.

“Prin ceea ce înseamnă preocuparea Guvernului pentru funcționarea în continuare a termocentralei Mintia, o variantă posibilă e legată de preluată de către Consiliul Județean a termocentralei. Asta nu se poate materializa fără o discuție aplicată cu toți factorii responsabili din Ministerul Energiei, de la termocentrală. Este nevoie de o analiză tehnico-economică a ceea ce preiei, ceea ce se intenționează, pespectivă investițională. E doar o soluție în multitudinea de soluții pentru ca termocentrala Mintia să funcționeze în continuare”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Totodată, președintele CJH este de părere că într-o astfel de situație se impun studii aprofundate.

“Efortul financiar pentru preluarea unei termocentrale nu e de aici, de colo. În ce condiții o preiei? Cu ce arierate, cu ce soluții pentru funcționare în continuare. Nu se poate prelua Mintia ca un butic la colțul străzii. Intră în sfera preocupărilor care nu au drept obiectiv decât funcționarea în condiții bune a termocentralei Mintia, și una din soluțiile gândite este să fie arondată Consiliului Județean”, a mai spus sursa citată.

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara susțin că termocentrala Mintia ar putea fi preluată de Consiliul Județean Hunedoara. Numai că sindicatul reprezentativ nu este de acord cu o astfel de măsură. Nu sunt oferite garanții în ceea ce privește preluarea cărbunelui extras din cele 4 unități miniere.

 

 

Articolul precedentUn magistrat cu vechime, de la Judecătoria Deva, s-a pensionat
Articolul următorInvestiții de 2,3 milioane într-o comună hunedoreană