Spitalul Judeţean Deva anunţă  o nouă prelevare de organe, de la un pacient aflat în moate cerebrală. Au fost recoltate corneea, rinichii şi ficatul, cu sprijinul unor echipe medicale din Cluj-Napoca şi Bucureşti.

”După aproape un an şi jumătate în care sistemul medical a fost pus la grea încercare, în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, s-a încheiat cu succes o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală”, a transmis, amrţi, Consiliul Judeţea Hunedoara, în subordinea căruia funcţionează unitatea medicală.

”Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. Generozitatea familiei, efortul colectivului echipei medicale a secţiei ATI şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenta Deva au pus în mişcare “lanţul vieţii””, a declarat dr. Lucian Miron, director medical al SJU Deva.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de o echipa de medicii de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Cluj Napoca, iar intervenţia de prelevare a ficatului a fost efectuată de echipa medicală de la Spitalul Clinic Fundeni. Totodată a fost prelevată şi corneea care va ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe şi ţesuturi de către Ministerul Sănătăţii – Agenţia Naţională de Transplant, încă din anul 2018.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentDecizie FINALĂ a deputaților: Alocațiile de stat pentru copii NU vor fi majorate în acest an, de la 1 iulie
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu: „Sunt multe necunoscute în cazul morții tatălui meu. Nu se vrea aflarea adevărului”