Hunedorenii care doresc să vadă cum își desfășoară activitatea magistrații sunt așteptați astăzi, 25 octombrie, la Tribunal și la Judecătoria Deva. Cele două instanțe primesc vizitatori, cu prilejul „Zilei Porților Deschise”.

Doritorii pot face un tur al instanțelor și au posiblitatea să afle informații cu privire la circuitul dosarelor aflate pe rol.

Tribunalul Hunedoara are „porțile” deschise între orele 12:00 și 15:00. „Agenda manifestării cuprinde: turul instanţei, vizitarea compartimentelor din structura instanţei, informarea celor interesaţi cu privire la circuitul dosarelor, la modalitatea de accesare a soluţiilor dosarelor aflate pe rolul Tribunalului Hunedoara, sau a altor informaţii utile disponibile pe site-ul Tribunalului Hunedoara şi la info-chioşcuri. Invităm elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti, pe toţi cei interesaţi să afle mai multe informaţii despre circuitul unui dosar, etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze, condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar, precum şi despre cariera de magistrat”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

La Judecătoria Deva, evenimentul are loc de la 12:00 și până la 14:00.

Acțiunea este organizată, în fiecare an, cu prilejul „Zilei europene a justiției civile”, celebrată pe data de 25 octombrie, având ca scop asigurarea transparenței actului de justiție.

 

Articolul precedentCăsuțele minerilor, râvnite de investitori
Articolul următorFOTO: Slujbă religioasă cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență a schitului din Straja