Sute de pachete de țigări de contrabandă și mai multe articole de îmbrăcăminte și costumetice contrafăcute, au fost ridicate în vederea confiscării în urma unei ample acțiuni desfășurată de polițiștii hunedoreni în târgurile și piețele din județ.

Acțiunea oamenilor legii a vizat prevenirea şi combaterea comerțului ilegal al unor produse şi mărfuri. În incinta pieței agroalimentare din Petroșani, polițiștii au prins în flagrant un bărbat care vindea sute de pachete de țigări de contrabandă. „Bărbatul, de 35 de ani, din Petroşani, comercializa 518 pachete de ţigări (de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare. Cele 518 pachete de țigări (provenind din spaţiul extra-comunitar), au fost ridicate în vederea confiscării. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Hunedoara au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Petroşani, care deţinea în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale 87 de pachete de ţigări ce nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare. Şi în acest caz, pachetele de țigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi petroşăneni au fost conduşi la sediul Poliției Municipiului Petroşani pentru audieri şi luarea măsurilor legale, cercetările continuând în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. În cele două cauze, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de contrabandă”, au transmis, prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

În incinta unui târg auto şi de mărfuri din apropierea municipiului Deva, polițiștii au prins un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Petroşani, care comercializa 20 de produse cosmetice susceptibile de a fi contrafăcute. „Produsele au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Totodată, pentru neregulile constatate în domeniul comercializării unor produse, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 lei (din care 3 sancțiuni în baza Legii 12/1990 şi 3 sancţiuni la O.U.G. 28/1999)”, au maia arătat polițiștii în același comunicat.

Tot la Petroșani, în cadrul unei acţiuni asemănătoare, polițiștii au surprins în flagrant, în incinta unei pieţe din municipiu, un bărbat de 43 de ani care comercializa 18 produse textile ce purtau sigla unor mărci celebre, şi un alt bărbat în vârstă de 46 de ani, tot din Petroşani, care vindea 16 produse textile ce purtau sigla unor mărci înregistrate.

O acțiune asemănătoare a avut loc şi în incinta parcului industrial din Hunedoara, unde o femeie în vârstă de 47 de ani, din judeţul Alba, a fost prinsă în timp ce oferea la vânzare 28 de articole de îmbrăcăminte care purtau sigla unei mărcii înregistrate şi un bărbat de 62 de ani, din acelaşi judeţ, care comercializa 54 de articole de îmbrăcăminte ce purtau sigla unei mărcii cunoscute. În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 lei şi au confiscat 9.057 lei, bani proveniţi din posibile activităţi comerciale ilicite.

Articolul precedentAu fost reluate lucrările de modernizare a DJ 687 Hunedoara-Călan
Articolul următorFOTO: Chipul Nadiei Comăneci prinde contur pe o clădire din Deva