Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, va efectua, duminică, în Lacul Bicaz, un nou antrenament de anduranţă, pe durata a 10 ore. Antrenamentul face parte din pregătirile pentru stabilirea unuinou record mondial la înot în ape deschise.

“La ora 8,00 dimineaţa mă voi arunca în apele reci ale Bicazului (17-18-19 grade Celsius) şi voi străbate cei 23 de kilometri ai celebrului lac românesc, în aproximativ 10 ore, din direcţia Piatra Teiului-Baraj. Înotul se va desfăşura după toate regulile de marathon swim şi va fi recunoscut de către toate marile asociaţii de profil din lume: Marathon Swimmers Federation, World Open Water Swimming Association”, a anunţat polisportivul pe pagina sa de Facebook.

Pe parcursul antrenamentului, el va fi însoţit de mai multe echipe de suport, pe lac şi pe uscat, iar evoluţia lui va putea fi urmărită pe un link de live tracker.

Până acum, Iancu s-a antrenat în lacul Ştiurţ, din spatele casei sale din Petroşani, în lacul de acumulare Cinciş, de lângă Hunedoara, şi în Canalul Bega din Timişoara.

Polisportivul din Petroşani şi-a propus ca pe 18 iulie să traverseze lacul Balaton din Ungaria, într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi. Recordul va fi dedicat Nadiei Comăneci pentru a marca primul 10 din istoria gimnasticii.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentVIDEO Mâine, ora 15:00 – Interviu în exclusivitate cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO
Articolul următorPolițist din Deva, mort într-un accident rutier